Kérdése van? Hívjon minket! +36203259313

Elállási jog

Elállási jog fogalma és gyakorlásának feltételei

Megrendelése során Ön élhet a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Ön a szerződéstől, az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat.
Az átvétel dátumát bizonyítja a a futárszolgálat szállítójegyzéke.
Kivétel amikor e jogot nem gyakorolhatják a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán olvasható
www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/internetes/elallasijog.html
Elállási szándékát szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) és e-mailben is kifejezésre juttathatja.
Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett vételárat legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni.A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
Portós vagy utánvéttel feladott csomagokat nem áll módunkban átvenni.
Javasoljuk, hogy a termék csomagolását óvatosan bontsák fel és azt őrizzük meg a számlával és egyéb okmányokkal (például a jótállási jeggyel) együtt az elállási határidő lejártáig.
Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek .
29. § A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát:
Olyan nem előre gyártott termék esetében,amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezetten a kérésére állítottak elő,vagy olyan termék esetében amelyet egyértelműen a fogyaztó személyére szabtak,beleegyezésével kezdte meg a teljesítést és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejüleg nyilatkozott annak tudomásul vételésről ,hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti 20 § szerinti jogát.